Adrie van der Ven

Adrie van der Ven is geboren in 1951 te Breda. Daar groeide hij op in een aannemersgezin met acht broers en zussen.
Op zijn achtentwintigste lonkte een nieuw avontuur. Dat was de academie voor natuurgeneeskunde, destijds te Amsterdam. Na deze vierjarige HBO-opleiding vestigde hij zich in Amsterdam als therapeut, in het begin met iriscopie en ander natuurgeneeskundige vakken.
Op de academie voor natuurgeneeskunde maakte Adrie ook kennis met astrologie. Dat werd zijn passie, astrologie als instrument tot psychologische en psychosomatische analyse. Later stichtte hij een eigen opleiding, de Academie voor astrologie en innerlijke groei, die lang in het centrum van Amsterdam actief was.

Zijn humane praktijk is nu grotendeels gericht op reading en astrologie t.a.v. analyse van kernkwaliteiten, gezondheid, beroep of relatie.

Boeken

Het helend vermogen van de dierenriem

Dit boek is een combinatie van astrologie en natuurgeneeskunde, een verbondenheid die in de oudheid reeds werd gelegd.
Astrologie is eeuwig en geeft perspectief voor de toekomst. In dit boek wordt astrologie gekoppeld aan psychosomatiek en pathologie. Celzouten en kruiden worden besproken en meerdere behandelmethoden worden per planeet of dierenriemteken uitgewerkt. Vanuit de chakra’s die eveneens met organen en planeten verbonden zijn, krijgt de lezer een unieke kijk op ziekte en gezondheid. Dit boek nodigt uit om zelf mogelijkheden tot herstel en vitaliteit ter hand te nemen. 

Van Akasha tot zout

Dit boek gaat over chakra's en gezondheid, psychosomatiek en behandelt uitgebreid de celzouten van dr. Schüssler. Het geeft inzicht in achtergrondprocessen bij ziekten die vaak een voorspel hebben van verslavende gewoonten, een onevenwichtig dagritme of gekwetste gevoelens. Het boek biedt analyse, richting voor de conclusie en concrete stappen tot herstel.

Lees meer informatie door op de bestelknop te drukken.

De twaalf tekens

Twaalf dierenriemtekens vormende de basis van je karakter. We zeggen ‘’ik’’ maar wil, gevoel, intelligentie en andere eigenschappen worden gekleurd door het teken dat onze identiteit vormt. In dit boek zijn die tekens zeer specifiek weergegeven naar hun creativiteit, valkuil, manier van communiceren en innerlijke beleving. Je kind en partner begrijp je beter als je hun kenmerkend gedrag, overtuiging of weerstand door hebt. Ieder is individueel, toch is er veel diepgang te halen uit astrologie dat in de praktijk vaak voor beroepsadvies, relatie analyse en voor zelfanalyse  wordt gebruikt. 

Dynamiek van de chakra's 

Dit boek biedt handvatten om de weg naar het authentieke zelf terug te vinden. Hoe iemand ook in elkaar zit, als inzicht en transformatie geïntegreerd raken, worden angst en hardheid omgezet in creatieve waarden en twinkeling. Alsof oude patronen, al zaten ze nog zo lekker, geleidelijk maar zeker opgaan in bevrijdende veranderingen.

Lees meer informatie door op de bestelknop te drukken.

De solaar- horoscoop

Er is maar een betrouwbare methode in de astrologie en dat is de solaarhoroscoop. Die werkt als de Zon, weer op dezelfde graad staat als met de geboorte dat is met de verjaardag. Hierin zie je tendensen en de actuele gebeurtenissen waar dit levensjaar van doortrokken is. De vrije wil blijft bestaan met zwaktes en verlangens, maar de solaar geeft duidelijk een tekening over welke levensgebieden de dynamiek zich dit jaar uitspreidt.  De solaar is immer boeiend en toont de weg waaruit impasses doorbroken kunnen worden, zowel zakelijk als qua gevoelens, het toont de actuele ontwikkeling.