De solaar horoscoop

2e edite komt in het voorjaar van 2023

Je leert:

  • Hoofdlijnen van bijzaken scheiden in de solaar 
  • Essentiele zaken concreet en duidelijk te analyseren en benoemen.
  • Het grote belang van huizen en aspecten in de solaar. 
  • De solaar combineren met de radix en met de secundaire progressie.
  • Vaardig analyseren en creatief denken in astrologische mogelijkheden.


Scrol even naar beneden voor het programma.

Programma

Uit de vele voorspellende technieken springt de solaarhoroscoop eruit als een techniek met een met hoog betrouwbaarheidsgehalte. Astrologie wordt voornamelijk gebruikt voor karakteranalyse, beroepsadvies en voor analyse van een relatie, tevens voor mogelijkheden tot herstel bij ziekte. Toch is astrologie ook altijd geraadpleegd vanuit het principe ‘’zo boven zo beneden’’ om de actualiteit en de nabije toekomst te zien. Deels kan dat, echter de val van de Berlijnse muur, en de snelle epidemie van het covid-19 virus, van tevoren had geen astroloog het erover, wel erna. Voor het collectief blijven de actuele standen van de planeten telkens mogelijkheden. Met de solaar is dat anders. De solaarhoroscoop is een persoonlijke horoscoop die geldt van verjaardag tot verjaardag, die zeer goed de realiteit weer geeft, ook die van het komende levensjaar. De interpretatie is anders dan van de geboortehoroscoop en vraagt een specifiekere analyse om niet te ververzanden in eindeloos veel informatie.

Exacte data voor 2023 komen binnenkort online.
De avonden worden online verzorgd via Zoom, bij inschrijving  krijg je een half uur tevoren de code via de mail toegezonden. Er worden opnamen gemaakt van de lessen alleen voor deelnemers, voor het geval je een les zou missen. 

 

Avond een:  Berekening van de solaar. De Zon in de solaarhoroscoop , stand in huis en aspectering. Tevens interpretatie van de Maan. Zon en Maan in de huizen. De ascendant van de solaar. 

Avond twee: onderschepte assen in de solaar. Een onderschepte as heeft iets ongrijpbaars en is toch vaak dominant net als een ongeaspecteerde planeet. Levensgebieden die steun geven. Huizenverbanden. 

Avond drie: Planeten in de huizen van de solaar. Positie van de persoonlijke planeten en hun aspecten. De mysterieplaneten, het pars, de maansknopen en de zwarte maan. Retrograde planeten. 

Avond vier: de solaar in combinatie met de radix horoscoop, met voorbeelden. De essentie van de interpretatie. Het geheel overzicht. Het achtste en twaalfde huis. Interpretatie van ingebrachte horoscopen. 

Avond vijf, docent Dorien de Vries:  Dorien heeft meer dan 25 jaar ervaring als astroloog en therapeut. Ze heeft een specifieke visie op planeetreturns ontwikkeld. Dit avondprogramma bestaat uit de planeetreturns van Mercurius, Venus, Mars e.a. Naast de Zon en Maan return zijn de andere planetenreturns  zeer interessant voor relationele en zakelijke inzichten of ontwikkelingen.