Online cursus: De helende kracht van astrologie & natuurgeneeskunde 

Derde editie

 Vaardigheden die je leert tijdens de cursus
+ Hoe je astrologie en natuurgeneeskunde kan combineren
+ Gezondheidsaandoeningen analyseren op basis van je horoscoop
+ Inzicht in achterliggende en onbewuste oorzaken
+ Individueel behandelplan opstellen met toepasselijke remedies
+ Actuele processen vertalen naar bruikbare inzichten  


Scrol naar beneden om het programma te lezen.

Programma

Op basis van mijn vijfde boek die ik heb uitgebracht genaamd ‘Het helend vermogen van de dierenriem’ is deze cursus tot stand gekomen. 
 
Astrologie en natuurgeneeskunde vormen een natuurlijke eenheid, ze zijn organisch met elkaar verbonden en worden zo al duizenden jaren succesvol toegepast.

De dierenriemtekens zijn verbonden met het menselijk lichaam. Zo gaat Vissen gaat over de voeten en Ram over het hoofd, elk teken heeft zijn lichaamszone. De planeten hebben eveneens een lichamelijke connectie.
 

Programma
Dit programma is steeds op dinsdagavond op 26 september, 3 , 24 oktober  en 7, 14 en 21 november 2023. Deze cursus word via Zoom opgenomen, voor het geval je een avond niet kan.
Avond één: De dierenriem en het lichaam, studie van het lichaam analoog aan de dierenriemtekens. Twaalf oerwetten die niet alleen psychologisch maar ook op het fysieke niveau werkzaam zijn. De basis van gezondheid interpreteren. 

Avond twee: De planeten in relatie tot psychosomatiek. Planeten staan voor psychologische factoren of voor zielekrachten. Zij zijn analoog aan een orgaan of orgaansysteem en daarmee vormen zij de sleutel tot psychosomatiek. Onbewuste achtergronden integreren. 

Avond drie: De aspect mogelijkheden. Aspecten verbinden de innerlijke krachten of geven een disharmonie, wat doorwerkt als gezondheid of ziekte. Planeten acteren niet alleen, de aspecten tonen de vervlechting en expressiemogelijkheden en vormen tegelijk een weg naar gezondheid. 


Avond vier: De planeten qua therapie, herstel en natuurmiddelen. Kruiden, celzouten en bloesems zijn heel goed te plaatsen bij planeten en tekens en geven aanwijzingen voor herstel. De horoscoop als een richtlijn tot een adequate aanpak. De constitutie en het helend vermogen.  


Avond vijf: De progressie en de transits vormen de energetische achtergronden. Zoals de actuele standen staan zo is onze ontwikkeling, je ziet hieruit eveneens aangrijpingspunten tot herstel. Progressie, transit en solaar vormen de bewegende actualiteit, de dynamische eenheid met de kosmos. Dit is nodig bij prognoses en voor een functioneel behandelplan. Voorbereiding eindopdracht.

 
Avond zes: Voorbeeldhoroscopen inclusief een eigen inbreng.
Uitvoering eindopdracht.
Bij succesvolle afronding volgt een certificaat.

Aanmelden
Meld je aan door een e-mail te sturen naar [email protected], met als onderwerp 'aanmelding astrologie & natuurgeneeskunde'.
Natuurlijk kan je mij ook altijd bellen op 020-6830405. 

Planeten

De planeten zijn de archetypen van wilskracht, gevoel en denkvermogen en vormen de zelfexpressie daarvan. Tegelijk hebben de planeten een lichamelijke component, die reageert op de manier waarop iemand denkt of beweegt. 

Huizen

De huizen zijn de persoonlijke levensgebieden waar gezondheid of ziekte zich manifesteren. Vooral de huizen een, zes en twaalf zijn hierin essentieel, maar ook de andere huizen zijn indirect bij ziekte en herstel  betrokken. 


De aspecten

De aspecten tussen de planeten verbinden de innerlijke krachten of geven een disharmonie weer, die de aanleg of spanning vormt voor gezondheid, disbalans of ziekte. 

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is een heel uitgebreide discipline, met massage, acupunctuur, homeopathie. Naar aanleiding van de horoscoop kan je zien welke natuurmiddelen bij iemand aanslaan. Daarnaast is de juiste timing van belang voor ingrijpende behandelingen of operaties.