Astrologie en relatie 

 

Wat je leert:  

  • Een systematische analyse omtrent de meest elementaire en essentiële gevoelens en verwachtingen naar elkaar. 
  • De analyse van de anima en animus die qua passie, liefde en seksualiteit een cruciale rol spelen in een relatie. 
  • Zicht ontwikkelen op de onbewuste processen die verstrengeling en onbewuste spanning of ruzies opleveren. 
  • Aandacht voor ongeaspecteerde planeten of onderschepte assen. 
  • Visie op de weg en het perspectief waar beiden mee verder kunnen, winst en persoonlijke groei, verdieping en transformatie. 

Programma

Het samenleven als relatie geeft energie en voldoening en tegelijkertijd strijd en misverstand. De relatie is immer een evenwicht tussen geven en nemen en het is ieders wens om daarin gelukkig te worden. Gevangen in elkaars aantrekkingskracht werkt ieders onbewuste veld op elkaar in, met  overgeërfde gezinspatronen, onbewuste stemmingen of verwachtingen die op de geliefde worden geprojecteerd. De aantrekkingskracht en passie worden gevoed door de persoonlijke planeten vooral Mars en Venus.

Dit programma begint op dinsdagavond van 5 april tot en met 26 april 2022. Er worden opnamen gemaakt van de lessen alleen voor deelnemers, voor het geval je een les zou missen. 


Avond een: de systematische opzet van een synastrie om helderheid in de bespreking te krijgen. Onderlinge aspecten van Zon, Maan, Venus, Mars, Ascendant,  descendant en cusp acht. Eveneens de integratie van de andere planeten. 

Avond twee: de projectie mechanismen, en de onbewuste invloeden uit de huizen vier, tien en acht, tevens en invloed van de Maan en Saturnus. Familiepatronen in de relatie. De bevrijdende werking van Uranus en de pijnlijke affaires die bij Uranus horen. 

Avond drie: de frappante invloed van ongeaspecteerde planeten en de grillige werking van de onderschepte tekens. De zin en richting van de noordnode en de zwarte lichten. Integratie van het bewuste en het onbewuste veld. 

Avond vier: de composiet, een reële overzichtskaart van het complete samenspel. Aspecten in de composiet. Liefde en huis vijf. Sysnastrie en composiet. voorbeeldhoroscopen en ingebrachte vragen. 

In deze vier avonden leer je de kernbegrippen van anima animus, het bewuste en het onbewuste veld vanuit de horoscoop interpreteren, met alle andere uitwisseling die er tussen relationele personen plaats vindt. De uitdaging is om niet te versnipperen in de hoeveelheid en om wel te focussen op de essentiële waarden.