Astrologie en relatie 

1e editie

 

Wat je leert:  

  • Een systematische analyse omtrent de meest elementaire en essentiële gevoelens en verwachtingen naar elkaar. 
  • De analyse van de anima en animus die qua passie, liefde en seksualiteit een cruciale rol spelen in een relatie. 
  • Zicht ontwikkelen op de onbewuste processen die verstrengeling en onbewuste spanning of ruzies opleveren. 
  • Aandacht voor ongeaspecteerde planeten of onderschepte assen. 
  • Visie op de weg en het perspectief waar beiden mee verder kunnen, winst en persoonlijke groei, verdieping en transformatie. 

Programma

Data 2023; februari 07, 14  en 21 , maart 7 en 14  Van 19.00 uur tot 21.30 uur met een korte pauze tussendoor.  Prijs:   200,-  

 

Synastrie is de astrologie om twee horoscopen van personen die een relatie vormen, met elkaar te vergelijken. Een relatie vraagt altijd van beide zijden begrip, moed en de bereidheid  om door een crisis te gaan. Waarom die krachtige woorden? omdat dat de realiteit van het leven is. Liefde is onbewust verbonden met confrontatie en vooral als er kleine kinderen zijn blijkt het vaak moeilijk om ook vrijheid een plaats te geven. Daarnaast heeft de geliefde vaak eigenschappen die een onbewuste knoop of -pijn wakker schudden en dat reageren we eerst op de ander af. Bovendien  is er soms een indringende invloed vanuit het ouderlijk opvoedingssysteem, dat pas door de partner in beweging komt. De horoscoop geeft de groeimogelijkheden weer en werkt verhelderend bij projectie, de werkelijke behoeften en gezamenlijke ontspanning.  


Avond een: de systematische opzet van een synastrie om helderheid in de bespreking te krijgen. Onderlinge aspecten van Zon, Maan, Venus, Mars, Ascendant, descendant en cusp acht. Eveneens de integratie van de andere planeten. De onderlinge verlangens, projectie en de grote aantrekkingskracht gebaseerd op de anima en animus. Liefde en seksualiteit. 

 

Avond twee: de projectie mechanismen, en de onbewuste invloeden uit de huizen vier, tien en acht, tevens en invloed van de Maan en Saturnus. Familiepatronen in de relatie. De bevrijdende werking van Uranus en de pijnlijke affaires die bij Uranus horen. Toegewijd zijn aan elkaar. 

 

Avond drie: de stimulerende of illusionaire effect van Jupiter en Neptunus. De moeilijke grens tussen dienstbaar zijn en wegcijfering. Deze planeten in huis, vier, zeven en acht en in aspect met de persoonlijke planeten. Liefde, seksueel en intiem, liefde als vergeving, liefde als afstand nemen. 

 

Avond vier: de composiet, een reële overzichtskaart van het complete samenspel. Aspecten in de composiet. Liefde en huis vijf. Synastrie en composiet. voorbeeldhoroscopen en ingebrachte vragen. 

In deze vier avonden leer je de kernbegrippen van anima animus, het bewuste en het onbewuste veld vanuit de horoscoop interpreteren, met alle andere uitwisseling die er tussen relationele personen plaats vindt. De uitdaging is om niet te versnipperen in de hoeveelheid en om wel te focussen op de essentiële waarden.  

 

Avond vijf: voorbeelden van synastrie en ruimte voor de eigen inbreng, waarbij de bovenstaande theorie wordt geïntegreerd. 

 

Avond zes: de composiet, een reële overzichtskaart van het complete samenspel. Aspecten in de composiet. Liefde en huis vijf. Synastrie en composiet. Interpretatie van de composiet. 

 

In deze zes avonden leer je de kernbegrippen van anima animus en het bewuste en het onbewuste veld vanuit de horoscoop interpreteren, met alle andere beïnvloeding die er tussen de planeten plaats vindt. De uitdaging is om niet te versnipperen in de hoeveelheid informatie maar om wel te focussen op essentiële waarden. Vanuit de kernbegrippen kom je tot een uitleg die hout snijdt.